Foto: José Verspaget – Bali

Jan begon in Brabant, waar wel meer goeds vandaan komt. De basis van zijn vakmanschap werd gevormd op de Grafische School in Eindhoven en tijdens stages bij een aantal lokale bureaus.

Maar het echte werk begon pas in Amsterdam, toen hij in 1976 bij FHV als assistent van onder meer de grote Pim van der Meer praktijkervaring kon gaan opdoen.

Tussen 1982 en 1996 klom Jan via PPGH/JWT (senior art-director) en PMSvW/Y&R (creative director/partner) naar de functie van executive creative director/managing partner van Ammirati Puris Lintas. Vervolgens haalde hij diep adem, pakte hij zijn spullen en vertrok naar Duitsland.

Bij BBDO Dusseldorf gaf hij als chief creative officer/managing partner tussen 1996 en 2004 leiding aan de 8 Duitse vestingen (met maar liefst 480 creatieven) en werd Member of the BBDO international creative board.

Na zijn terugkeer in Nederland werkte hij van 2005 – 2006 als interim creative director/managing partner bij Leo Burnett Amsterdam en concentreerde zich vervolgens op datgene wat voor het vak misschien wel nog belangrijker is dan het maken van prijswinnend werk: het scouten, begeleiden, opleiden en tot bloei brengen van prijswinnend talent.

In 1998 bedacht en realiseerde hij al de BBDO/POOl Germany, een intern opleidingsprogramma voor talentvolle creatieven. Vanaf 2006 is hij als creative director/docent concept ontwikkeling verbonden aan de Art Direction en Design Junior Agency in Amsterdam (Academie voor Art Direction en Advertising).

Hij was (en is nog steeds) actief lid van de Art Directors Clubs in Nederland en Duitsland, bekleedde bij beide clubs bestuursfunkties en nam plaats in diverse internationale juries.